Markeloërs dansen voor vrede

In Het Beaufort worden sinds enkele jaren Sacred Dance-lessen  gegeven. Dansers uit onder andere Markelo, Goor en Hengevelde gaan nu op 21 september Wereldvredesdag, onder leiding van Jeaneth de Witte dansen voor vrede in Deventer. De groep gaat Prayer of the Mothers dansen samen met belangstellenden, die misschien nog nooit eerder hebben gedanst. Prayer of the Mothers is het lied van de vredesbeweging in Israël-Palestina: de Joodse en Arabische moeders voeren actie voor vrede in de regio. Op You Tube is het lied te zien en te horen. Jeaneth: “Zo indrukwekkend om te zien”.

De dans Prayer of the Mothers is een choreografie van Friedel Kloke-Eibl. Zij heeft Sacred Dance wereldwijd ontwikkeld. Jeaneth: “In deze dans komt de essentie van vrede naar voren: Samen dansen, in tweetallen gaan, symbolisch in elkaars schoenen staan, afwisselend leiding nemen en ontvangen, en ook lijnrecht tegenover elkaar komen. Om vervolgens weer samen verder te gaan”. Jeaneth is opgeleid aan het Instituut van Friedel Kloke-Eibl en geeft met haar praktijk Zonne-Wende  les in Markelo, Almelo en Enschede. De  groep start de workshop op 21 september van 12.30 – 13.30 uur op het Burgemeesterhof, Grote Kerkhof 1 in Deventer.

De groep dansers uit Markelo gaat Prayer of the Mothers al vast samen beoefenen op vrijdagmiddag 20 september van 14.00 –  16.00 uur in Het Beaufort in Markelo. Wanneer je wilt kennismaken met Sacred Dance en/of spreekt Prayer of the Mothers jou ook aan? Dan kun je vrijblijvend mee dansen op vrijdagmiddag in Markelo.
Je bent van harte welkom. Je hoeft niet te kunnen dansen, het gaat niet om de prestatie of het perfecte plaatje.