Dames 1 wint ook tweede bekerwedstrijd

Gisteravond speelde Dames 1 van Sportclub Markelo haar tweede bekerwedstrijd tegen Witkampers VR3. Christa te Rietstap en Maike Goedhart kwamen de dames vanuit de meisjes versterken. Al na 4 minuten werd er gescoord door Myrthe Stomps, maar helaas werd er ook gevlagd voor buitenspel en werd haar doelpunt dan ook afgekeurd. Na 13 minuten gaf Romy Rossing een mooie voorzet op Bo Onland, waardoor Bo 1 op 1 kwam te staan met de keepster van de Witkampers. Ze scoorde en dit bracht Markelo op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kreeg Markelo veel kansen. Helaas werden deze kansen vaak net niet afgerond. Ook de Witkampers begonnen kansen te creëren en wisten tot twee keer toe op goal te schieten. Beide keren ging de bal naast en dat zorgde ervoor dat ze op voorsprong bleven. In de 80e minuut zette Christa te Rietstap de bal voor op Anne Oplaat. Anne haalde uit en scoorde de 2-0. Met deze eindstand heeft Dames 1 wederom 3 punten binnen weten te halen. Met nog één bekerwedstrijd te gaan in deze eerste ronde, staan ze nu met 6 punten bovenaan. Aanstaande zondag spelen de dames wederom thuis, maar dan tegen ABS VR1.