Oldtimershow bij molen

20140522 creatieve dag1Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september doen in Markelo twee monumenten mee met het programma van het gemeentelijke comité en zetten de deuren open voor publiek. Het Beaufort is zowel zaterdag als zondag geopend, waarbij de expositie van Vincent Geels en Hans Wassink is te zien. De Molen van Buursink is zaterdag 14 september vanaf 10.00 uur open, het is die dag tevens Overijsselse Molendag. Rondom de molen wordt zaterdag groots uitgepakt met een heuse oldtimershow van de Oude Trekker Groep Elsenerbroek en de Veteranen Tractoren Club Markelo met ongeveer 35 tractoren.

De show die tot ongeveer 16.00 uur duurt en gratis toegankelijk is wordt gehouden in het kader van het 40-jarig bestaan van de Oude Trekker en Motoren Vereniging. Naast de tractoren zullen er ook 6 stationaire motoren te zien zijn, maar ook enkele grotere oogstmachines zoals een maishakselaar en 2 combines. Hiervoor zal voor de show ook het erf van Verkeersschool Relker worden gebruikt. Voor kinderen zal er een springkussen aanwezig zijn.