Snijmaiskern heeft prijs vastgesteld

Vanavond heeft de Snijmaiskern Markelo tijdens een goed bezochte vergadering de maisprijs vastgesteld. Met 1.600 euro per hectare op basis van het 100 puntensysteem ligt de prijs 200 euro lager dan in 2018. Vorig jaar had de maisoogst meer last van de droogte dan dit jaar, waardoor de prijs voor goede mais een stuk hoger uitviel. De 136 hectare mais die vorig jaar is getaxeerd kreeg vorig jaar gemiddeld 92 punten. De mais lijkt dit jaar een stuk beter, de eerste percelen zijn inmiddels geoogst. Ook Hakselploeg 7 is al volop in voorbereiding voor de Hakseldag, die dit jaar wordt gehouden op zondag 22 september.

Op deze Hakseldag wordt de mais met oud materieel geoogst. Het evenement dat elk jaar kan rekenen op veel publieke belangstelling zal dit jaar wederom plaatsvinden aan de Twikkelerweg. Het publiek is 22 september vanaf 11.00 uur wel om de hakselaars en andere machines te komen bekijken.