Waterpret ten top op Doggy Plons

Vanmorgen net voordat de hekken wijd open werden gezet voor de 12e editie van de Doggyplons Markelo, zette badmeester Freek de pompen uit van het buitenzwembad. De watertemperatuur van 21 graden bleek ruim voldoende om menig zwemliefhebber samen met zijn/haar hond een laatste duik te nemen als afsluiting van het zomerseizoen. Maar ook terwijl de baasjes aan de rand van het zwembad stonden, genoten de honden vanmorgen zichtbaar van de waterpret. In het peuterbad maar ook in het familiezwembad was het vanaf de start ook direct gezellig druk. Met balletjes en andere speeltjes werden de honden gestimuleerd een duik te nemen. “We hebben aan beide zijden van het bad speciale planken aangebracht om de honden de kans te geven om hier zelfstandig in en uit het water te kruipen. Maar ook het trappetje wordt hiervoor goed gebruikt”, vertelt Marije Landuwer. Samen met Sportfondsenbad Hof van Twente organiseert zij namens Welkoop Markelo dit geweldige waterfestijn voor honden. 

Naast het bad staat dochter Lotte die de honden naar worst laat ‘snorkelen’. Een dierenarts kijkt middels een gratis check-up naar de gezondheid van de hond en bij de kraam van een dierenspeciaalzaak worden de honden verwend met een brokje. Vrijblijvend kan er een behendigheidsparcours worden gelopen op een deel van het terrein dat door een hondenschool is opgezet. Ruim 175 honden hebben vanmorgen een bezoek gebracht aan de Doggyplons Markelo. Een evenement dat een vaste plek heeft op de jaarkalender van het Markelose zwembad en door menig hondenliefhebber ook erg wordt gewaardeerd. “Het is hier goed georganiseerd en de sfeer is erg prettig. Er is voldoende ruimte in en naast het zwembad voor alle honden en dat merk je doordat er eigenlijk niets gebeurd. Alle honden vermaken zich prima en lopen los op het terrein. Af en toe hoor je een waarschuwend grommetje, maar dat is het dan ook wel”, vertelt een trouwe bezoekster van de Doggyplons in Markelo.

De opbrengst van deze 12e editie komt dit jaar na aftrek van kosten ten goede aan de Dierenambulance Hof van Twente. Ook zij waren vanmorgen aanwezig om te vertellen over het werk dat zij in de Hof vrijwillig uitvoeren. Fotografen lopen op het terrein om beelden vast te leggen. Deze zijn in de loop van de avond online te bekijken op de website van Fotostudio Markelo. In het ‘diepe bad’ wordt er gesurft met de honden. Hoewel niet alle honden dit aandurven levert het prachtige beelden op. Met een goed gevulde goody bag verlaten baasjes en hun trouwe viervoeters bijna met tegenzin de poorten van het zwembad. Veel hondenbezitters maken graag even gebruik van de ‘wasstraat’ die Welkoop Markelo speciaal heeft neergezet zodat de honden fris en zelfs bijna droog naar huis kunnen. Morgen start het zwembad personeel met het schoonmaken en winterklaar maken van het buitenzwembad.