Sc Markelo wint Hoftoernooi 2019

Zoals gewoonlijk werd ook dit jaar het Hoftoernooi gespeeld in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Dit jaar werd het toernooi gespeeld bij vv Twenthe. Sportclub Markelo begon vanavond goed aan dit toernooi en wist in de eerste wedstrijd Rood-Zwart uit Delden met 2-0 te verslaan, door doelpunten van Roland Stege en Ton Jansen. Deze overwinning gaven de zwart-witten een mooi vervolg in de wedstrijd tegen Hector, want ook zij werden met 1-0 opzij gezet door een goal van Ferdi Pinkert. Door deze twee overwinningen mocht Sportclub Markelo zich groepswinnaar noemen. In de winnaarspoule moest vervolgens nog worden afgerekend met sv Delden en GFC om uiteindelijk de beker omhoog te kunnen houden. Het eerste duel tegen sv Delden ging gelijk op, maar door een vrije trap van Martijn Rensen wisten de Markeloërs het duel naar zich toe te trekken. De laatste wedstrijd tegen GFC kwam Sportclub Markelo nog wel op achterstand door een strafschop, maar Mickey Slotman wist kort voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten. Het gelijke spel tegen GFC bleek uiteindelijk voldoende te zijn om het Hoftoernooi van 2019 op naam te schrijven. Een mooie opsteker in de voorbereiding van de competitie voor de ploeg van trainer Rutger Kats. 

Voor Markeloërs Johan en Joke Jansen was het een bijzondere avond. Zoon Ton mocht als aanvoerder van het 1e elftal van Sportclub Markelo de beker in ontvangst nemen op het Hoftoernooi 2019. Dochter Ellen speelde vanavond met de Oranje leeuwinnen een wedstrijd in de kwalificatieronde tegen Estland, welke eindigde in winst voor Oranje met een eindstand van 0-7.

De complete uitslag van het Hoftoernooi 2019:
1. Markelo
2. GFC
3. VV Delden
4. WVV
5. Bentelo
6. RoodZwart
7. Twenthe
8. Diepenheim
9. Hector

Foto’s met dank aan Robert Veehof – Rutger Wissink