Vrije wagens deel 1

Naast de tien themawagen zullen dit jaar zes vrije wagens en 2 loopgroepen deelnemen aan de optocht. Vandaag stellen wij alvast de eerste drie vrije wagens aan u voor. Keet onbekend doet voor het 2e jaar op rij mee aan de optocht. De enthousiaste bouwgroep deed vorig jaar mee met het onderwerp ‘La Casa de Papel’ (2e plaats) en dit jaar hoopt de groep opnieuw hoge ogen te gaan gooien met het onderwerp ‘This is our Church’. Met een grotere wagen met daarop onder andere een kerktoren die maar liefst 6,5 meter de lucht in kan, hoopt de groep voor nog meer spektakel te gaan zorgen. Het merendeel van de 14 bouwers doet mee als monnik en de paus zal worden gespeeld door Jordi Boode. Keet Onbekend vindt de optocht een van de leukste onderdelen van het Dorpsfeest en is door het bouwen al weken in een feeststemming. De groep die voor de 4e keer op rij mee gaan doen zijn De Moat’n. De jonge bouwgroep heeft bij de familie Jansen aan de Larenseweg een prachtige bouwlocatie en daar wordt dit jaar zeer druk gebouwd aan het onderwerp ‘Stuntpiloten’.

Met een knipoog naar het bekende bordspel ‘Stef Stuntpiloot’, bouwen de jongens een heuse kermis-attractie. Het publiek kan zondag een kaartje kopen, maar vooralsnog zal alleen Lucas Schut, vanwege zijn kleine postuur, de enige echte stuntpiloot zijn. De groep LEO (lomp en onbenullig), doet voor de 2e keer op rij mee aan de optocht. Vorig jaar werd onder de naam ‘Gekke Monnen’ meegedaan met het onderwerp ‘Zwarte Cross’ en dit jaar is gekozen voor het onderwerp: ‘Aapre-Ski’, gelinkt aan het hoofdthema van de optocht ‘Broodje Aap’. De jonge bouwgroep, met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar, is bijna de hele zomervakantie druk bezig geweest om de wagen te bouwen en kreeg daarbij alleen de eerste weken wat hulp van een aantal ouders. Als aap verkleed, gaan de zeven jongen om de beurten met een slee van de zelfgebouwde piste af, en natuurlijk ontbreekt ook een echte Apres Ski party niet. Kortom dat wordt feesten geblazen…