TV toren krijgt prominente rol in de optocht

De wagenbouwers van Markelosebroek doen dit jaar mee met het onderwerp: ‘Ufo’s in het Brook’. Een prominente rol is daarbij weggelegd voor de televisietoren, die een belangrijke rol op de wagen zal gaan zal spelen. De 148 meter hoge zendmast die in 1958 werd gebouwd, is met afstand het meest bekende gebouw van de Markelose buurtschap, maar toch wist geen enkele wagenbouwer het exact na te tekenen. Regelmatig ging men op de bouwlocatie aan de Stobbendijk in Markelo even naar buiten, om de details van de toren te bestuderen. De buurt wil aanstaande zondag het publiek nadrukkelijk bij de wagen betrekken. Speciale reporters zullen voor de wagen proberen om flink wat paniek te zaaien bij het publiek omtrent de gesignaleerde ufo’s, daarbij zullen speciale edities van een krant worden uitgedeeld. Het bouwen van de wagen koste dit jaar meer tijd dan andere jaren, met name in het begin was het lastig om iedereen aan het werk te zetten, omdat er veel losse onderdelen moesten worden gebouwd. Maar de laatste weken is het druk in de loods van de familie Schreurs. Vele helpende handen zorgen ervoor dat de wagen tijdig is voor aanstaande zondag, en dus gaan de wagenbouwers van het Brook zonder enige vorm van stress richting de optocht.