Vogel gereed voor schilderbeurt

Een mooie traditie ligt ten grondslag aan de vogel die aanstaande zaterdag in de hoogwerker boven het nieuwe Vogelschietterrein op de kruising bij Het Beaufort staat de glinsteren. Sinds 2013 wordt de vogel elk jaar eigenhandig gemaakt uit vurenhout door Markeloër Jan Knoef. Tijdens het jubileum van het Vogelschieten in 2012 werd er geschoten op twee prachtige vogels uit Duitsland met appel en richter. Deze vogels werden zo gewaardeerd door het publiek dat de toenmalige vogelschietcomité besloot om de eenvoudige houten vogel van weleer te verruilen voor een prachtige handgemaakte opgeschilderde vogel. Elk jaar zorgen de commissieleden die de Vogelschietcommissie verlaten, dat de vogel geschilderd wordt in de bekende Dorpsfeestkleuren. Zo is het dit jaar de beurt aan Herman Wolthuis die zijn taak serieus aanpakt en de vogel startklaar heeft staan in zijn werkplaats.