Terrein Houtdorp is startklaar

Vandaag oogt het terrein aan de Potdijk nog stil en verlaten maar vanaf morgen rond de klok van 9.30 uur zal daar zeker verandering inkomen wanneer er 300 kinderen het terrein betreden. Op het gebruikelijke bouwterrein aan de Potdijk geldt het Houtdorp van de Stichting Jeugd Aktiviteiten Markelo ook dit jaar weer als de afsluiting van de zomervakantie. Maandag 19 en dinsdag 20 augustus wordt het tijdelijke dorp opgebouwd en voorzien van een verfje. Voor de komende editie zijn er 300 kinderen en helpen er ongeveer 50 weekhulpen mee om er samen met het bestuur van JAM, een fantastische week van de maken. De week krijgt een feestelijk tintje vanwege het 30-jarig bestaan van de stichting. Houtdorp op zich zelf wordt in Markelo al veel langer georganiseerd. Het programma krijgt door het 30-jarig bestaan en het komende Dorpsfeest dat op de agenda staat een aangepast programma. Zo wordt er maandag en dinsdag gebouwd en geverfd aan de hutten en wordt er woensdagmorgen een spelletjesmorgen georganiseerd voor de kinderen. Woensdagmiddag zijn ouders tussen 13.00 uur en 15.00 uur van harte welkom op het terrein voor de feestelijke afsluiting waarbij om 13.45 uur een kampvuurtje wordt aangestoken. Het verloop van de vierde en tevens laatste dag van Houtdorp is nog een verrassing. De kinderen gaan een dagje uit en zijn niet op het terrein aan de Potdijk.