Koekoek presenteert de Blue Man Group

De wagenbouwers van de Koekoek hebben het centrale thema ‘Broodje Aap’ letterlijk vertaald in de zin: ‘Dat slaat (n)ergens op’. Door de letter ‘N’ ook nog eens tussen haakjes te plaatsen, blijft er ‘Dat slaat ergens op’ over en dat verklaart het uitbeelden van de Blue Man Group op hun wagen. Deze creatieve organisatie rondom drie personen, worden tijdens hun optredens begeleid door hoofdzakelijk slaginstrumenten. Er wordt in die shows niet gesproken, maar met behulp van lichaamstaal, mime en het gebruik van ongewone instrumenten, zit er veel humor in de shows. Het meedoen van de Koekoek aan de optocht was lange tijd onzeker. De eigen wagen is na het uitvallen in 2017 nog altijd niet gerepareerd, maar een bezoek aan de open dag van de wagenbouwers in Goor, bracht uiteindelijk uitkomst voor de Koekoek. Van de groep ‘Krange’ kon de wagen worden geleend en inmiddels wordt er al weken druk gebouwd  in de bunker op het motorcrossterrein, waar de buurt gastvrij is ontvangen.

Het enthousiasme is groot bij de wagenbouwers en met gemiddeld 15 aanwezige personen, lijkt de toekomst voor het wagenbouwen in de buurt verzekerd. De optochtcommissie onder leiding van Jorieke ter Hofte heeft een knap stukje werk afgeleverd, en daar zal het publiek volgende week zeker van onder de indruk zijn. Mocht het optreden van volgende week smaken naar meer, dan moeten de liefhebbers de kaartverkoop van de echte Blue Man Group in de gaten houden. Zij treden namelijk op in het AFAS Live te Amsterdam op 4 en 5 september aanstaande.