Wielertoertocht zondag door Markelo

Een uitsnede van de route van 65 kilometer

In de voorbereiding van het Dorpsfeest Markelo kregen we als redactie menig verzoek tot het plaatsen van een broodje-aapverhaal, waaraan we als nieuwssite geen gehoor hebben gegeven. Ook bij het lezen van het persbericht van de Holland Schwarzwaldtour dachten we in eerste instantie aan een broodje-aapverhaal. Maar bij navraag bij de organiserende Haaksbergse Toer- en Fietsclub blijkt dit niet geval. Op zondag 25 augustus doorkruist de wielertoertocht Markelo. Sterker nog: in de dorpskern van Markelo staat zelfs een pauze gepland in de route van 65 kilometer. In Markelo is natuurlijk volop rekening gehouden met de toertocht en wordt er zelfs speciaal een tent neergezet, ook zijn de wegafsluitingen geregeld zodat zondag veel publiek langs de route kan staan…