Stokkum op jacht naar witte Wieven

In tegenstelling tot veel andere buurten, wisten de wagenbouwers van Stokkum al vrij snel met welk onderwerp ze dit jaar mee wilde gaan doen aan de optocht. Gekoppeld aan het centrale thema ‘Broodje Aap’ heeft Stokkum met behulp van Stichting Heemkunde hard bewijs voor de aanwezigheid van ‘Witte Wieven op de Stokkumse Esch’. En dus wordt door de wagenbouwers de jacht op deze vermeende heksen/spoken uitgebeeld. De absolute blikvanger op de wagen zal de grote, van wilgentakken gemaakte draak zijn, die destijds de lokale bevolking hielp in de strijd tegen de Witte Wieven. Door het gebruik van het vele wilgenhout is de buurt weinig geld kwijt aan materiaal. Daartegenover staan de vele uren arbeid van de grote groep bouwers. Na de 5e plaats van vorig jaar met het onderwerp ’Alice in Wonderland’, lijkt de buurt ook dit jaar weer hoge ogen te gaan gooien bij publiek en jury. Met bijpassende muziek van Amerikaanse televisieserie Games of Thrones, de grote loopgroep voor de wagen en de zeer fraaie licht en rook effecten, zal de wagen van Stokkum zeker niet onopgemerkt voorbij gaan.