Rijssenseweg zoekt nieuwe thuislocatie

De wagenbouwers van de Rijssenseweg wisten de laatste drie edities van de Markelose optocht te winnen, maar toch was het nog maar de vraag of de buurt dit jaar mee zou doen. Reden hiervoor was het ontbreken van een bouwlocatie, want de schuur, evenals de kantine bij de familie Sligman werden vorig jaar net na de optocht gesloopt. De Romneyloods van Beusbergen bracht voor dit jaar uitkomst, maar voor de volgende edities moet de buurt op zoek naar een nieuw vast honk. Voor dit jaar legt de buurt de lat dan ook niet al te hoog, al moet gezegd worden dat de contouren van het prachtig gebouwde Vikingsschip veel belovend zijn. De Vikingen dus, volgens de bewoners van de Rijssenseweg zijn ze vroeger ook in Markelo geweest. Of dat een broodjeaapverhaal is, moeten de toeschouwers volgende week zondag zelf maar beoordelen, maar met het schip, het fraaie rood/witte zeil en alle eigengemaakte kleding komt de Rijssenseweg wederom goed voor de dag.