Sportpark Endemansdijk rookvrij

Met ingang van dit seizoen mag er op het sportpark aan de Endemansdijk niet meer worden gerookt. Het bestuur van Sportclub Markelo vindt dat roken en sporten niet bij elkaar horen en wil dat iedereen kan sporten in een gezonde omgeving. Met het rookvrije sportterrein aan de Endemansdijk wil Sportclub Markelo bijdragen aan een rookvrije generatie. Rokers blijven welkom bij Sportclub Markelo. “Wel vragen we om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Hiervoor wordt een speciale plek ingericht nabij de fietsenstalling”, aldus het bestuur. De entree en plekken binnen het sportpark zijn rookvrij. Denk hierbij aan het terras, maar ook langs de lijn.

Met een rookvrij sportpark wil Sportclub Markelo het roken bij kinderen ontmoedigen. Als zij andere sporters, trainers en ouders zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Door het sportpark rookvrij te maken sluit Sportclub Markelo aan bij ‘Rookvrije Generatie’. Deze beweging heeft tot doel een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Hiervoor is het nodig om omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken, zoals het sportpark aan de Endemansdijk.