Prijsuitreiking Kinderoptocht tijdens opstelling

Wanneer op zondagmiddag 25 augustus de oldtimertractor met de aankondiging van het thema van de optocht voorbij is volgen de bekende klanken van Muziekvereniging De Fanfare. Direct daarachter volgt, als het aan Ernestine Schweig ligt, een geweldige Kinderoptocht. Ernestine heeft vorig jaar binnen de Optochtcommissie een jaartje ‘stage’ gelopen en vervolgens het stokje overgenomen van Ina Udink. Om de kinderen te enthousiasmeren heeft Ernestine net voor de start van de zomervakantie, alle Markelose basisscholen bezocht en de leerlingen uitgebreid verteld over de Kinderoptocht. Want ook bij de Kinderoptocht zullen een paar dingetjes veranderen. Zo vindt de prijsuitreiking niet meer plaats in de tent maar al tijdens de opstelling op de parkeerplaats achter De Haverkamp. Voor alle deelnemers is er een geldprijs. “Dit doen we om meerdere redenen. De prijsuitreiking in de tent vindt menigeen te lang duren waardoor we nu een half uur uitsparen. Maar ook voor de kinderen betekende het vaak lang wachten op de spannende prijsuitreiking waardoor we nu voor deze wijze kiezen”, vertelt Ans van Hinte.

Binnen de Optochtcomissie heeft de Kinderoptocht dus een net zo belangrijke plek als de wagenbouwers die inhoud geven aan de grote allegorische optocht die traditioneel de laatste zondag van augustus weer door de straten van Markelo zal trekken. Voor de Kinderjury die dit jaar bestaat uit Martine van Burkum, Maarten Bomans, Wim Fleerkate en Jan Vos wordt het géén gemakkelijke opdracht wanneer er veel kinderen gaan deelnemen aan de Kinderoptocht dit jaar, maar die uitdaging nemen ze meer dan graag aan.

De Kinderoptocht is altijd een vertrouwd gezicht vooraan de optocht. Wil je meedoen? Dan hoef je je niet van te voren op te geven! Je meldt je op zondag 25 augustus bij de Haverkamp op de parkeerplaats (aan de achterkant). Je kunt meedoen in de categorie loopgroepen of kleine wagens. “Dit jaar verloten we bovendien onder de deelnemende groepen/wagens een extra prijs. Namelijk een dagje uit naar de Apenheul. Deze prijs wordt ‘s avonds om 20.00 uur in de tent verloot. De gewonnen geldprijs kun je ‘s avonds in de tent tussen 19.30 en 20.00 uur ophalen”, aldus Ernestine.

Dus jongens en meisjes; werk je idee snel uit en zorg dat je op zondag 25 augustus om 12.00 uur op de parkeerplaats van De Haverkamp bent! Heb je nog vragen over de kinderoptocht? Stuur dan een mail naar optocht@dorpsfeestmarkelo.nl of bel met Ernestine op (06) 48591484.