Markelose puppy naar Barcelona

Marije Wessels-Minkjan en haar man Werner hebben de afgelopen jaren minstens 90 Australische Cobberdog puppy’s verwelkomt als kleinschalige hondenfokker. Samen met de ouders van Werner zijn er vanuit Markelo al 150 puppy’s ondergebracht. Afgelopen week was er wel een hele bijzondere overdracht. Van het laatste nestje heeft Marije een puppy persoonlijk naar Barcelona gebracht, waarmee ze zelf ziet dat de puppy in goede handen beland. Marije begeleidt hierin het hele proces via Schiphol en zorgt voor een gemoedelijke vlucht, waarbij de puppy de gehele tijd in een vertrouwende omgeving blijft en er een warme overdracht kan plaatsvinden.

De familie Wessels heeft bewust gekozen voor de Australische Cobberdog. Deze honden worden gezien als ideale lieve en sociale gezinshonden met hypo allergene eigenschappen. Door de grote vraag kent de familie Wessels zelfs een wachtlijst, maar ze willen het graag kleinschalig houden. Marije: “Ik vind het leuk om te weten welk hondje waar naar toe is gegaan, het persoonlijke contact wat ik heb met de hond eigenaren is ook ontzettend plezierig. Nadat de puppy naar de nieuwe eigenaren is gegaan krijg ik regelmatig een update hoe het met de hondjes gaat. Ook wil ik elke puppy laten opgroeien en persoonlijk verzorgen tot 8 weken in mijn eigen huis. Dat gaat niet meer als we veel groter worden als dat we al zijn.” Samen met Werner creëert ze een liefdevolle omgeving voor de hondjes en met allebei daarnaast een fulltime/parttime baan is de puppy-business volgens Marije uitgegroeid tot de allerleukste hobby die er bestaat.