Hofstreek slaat tenten op in Markelo

Markelo en Hofstreek FM hebben een speciale band. Elke zaterdag brengt de omroep die gevestigd is in de Reggehof in Goor het twee uur durende programma ‘de Hofhouding’. Het radioprogramma dat elke zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur geheel in het teken staat van Markelo, is hét programma dat het langst, ruim 1.200 keer op Hofstreek FM is uitgezonden. In de maand augustus staat Dorpsfeest Markelo centraal. De ene week wordt er met mensen gesproken die in de Tentcommissie zitten, een andere keer wordt er gesproken met de voormalige Schutterskoning of Biljartkoning. Tijdens het Dorpsfeestweekend slaat Hofstreek FM zelfs haar tenten op in Markelo. Dit jaar richten zij een tijdelijke studioruimte in aan de Grotestraat, zodat zij net als Maarkelsnieuws direct op het nieuws rondom het Dorpsfeest kunnen inspringen. Maarkelsnieuws is tijdens het Dorpsfeestweekend te gast bij PD Personeelsdiensten.

In het eerste uur van het programma is er altijd speciale aandacht voor een Markeloër, die op die zaterdag jarig is. Dus ken jij een Markeloër die op een zaterdag verjaart bel dan naar de studio via 0547-260888. De jarige ontvangt een aantal bonnen van de wekelijkse plaatselijke warenmarkt. In het tweede uur kun je ook diverse prijsjes winnen in het stratenspel. Een spel waarin je moet raden aan de hand van vier cryptische omschrijvingen welke straat, weg of steeg wordt bedoeld.

Reden genoeg om elke week te luisteren naar de Hofhouding op Hofstreek FM. U vindt Hofstreek FM op 107.0 Mhz in Markelo en 107.6 Mhz in de rest van Hof van Twente.