Boerderijverlichting op zoek naar inspiratie

Om het jaar staat Markelo in het teken van de Boerderijverlichting. Zo zullen de Markelose boerderijen dit jaar in de maand oktober weer uitgelicht worden tijdens de verlichtingsroute in en rondom Markelo in de periode van 17 tot en met 27 oktober 2019. Het bestuur van de Boerderijverlichting Markelo is inmiddels al weer volop bezig met de voorbereidingen. “Naast de vele verlichte objecten en creaties die aanwonenden aan de route ongetwijfeld weer zullen maken, gaan we als bestuur tijdens deze editie ook zelf, een aantal verlichte creaties creëren en opnemen in de route. Hoe en wat, gaan we natuurlijk nog niet vertellen om zo de spanning er een beetje in te houden”, vertelt bestuurslid Jan Heuten lachend.

De route van de boerderijverlichting zal dit jaar onder meer de buurtschappen; De Veldstad, Stokkumerbroek, Markelosebroek en Dijkerhoek aan doen. Met het oog op de optocht tijdens het Dorpsfeest Markelo en de optochtwagens, die hiervoor worden gebouwd zou het mooi zijn als we deze of onderdelen daarvan, nog een keer zouden kunnen gebruiken voor de verlichtingsroute”, oppert Jan Heuten. Het idee om de creaties of onderdelen van de wagens te gebruiken langs de boerderijverlichting in oktober biedt de bezoekers de mogelijkheid om deze nogmaals te bekijken.