Rolstoelvierdaagse donderdag door Markelo

In de week na de Vierdaagse in Nijmegen vindt elk jaar de Twentse Rolstoel4Daagse plaatst vanuit Delden. Ook voor deze 31e editie heeft de organisatie weer afwisselende routes van 15, 30, 50 en 70 kilometer uitgezet. De langere routes komen elk jaar ook een dag door Markelo. Dit jaar is dat donderdag 25 juli. Op die dag loopt de route door Ambt Delden, Goor, Rijssen, Enter, Holten en Markelo. In Holten is de Holterberg onderdeel van de route. De Twentse Rolstoel4Daagse start aanstaande maandag met een criterium in het centrum van Delden.

De Twentse Rolstoel4Daagse is de enige georganiseerde vierdaagse in Nederland voor handaangedreven rolstoelen en handbikes. Iedere dag zijn er ruim 80 verkeersregelaars op de route en zien bezemwagens erop toe dat alle deelnemers de finishlijn halen. Daarnaast zijn er materiaalwagens beschikbaar die helpen bij pech onderweg en zorgen de overige vrijwilligers voor onder andere huisvesting, massage, catering en amusement.

Elke dag kan vanaf 10.00 uur gestart worden vanaf Sporthal de Reiger in Delden, op vrijdag kan er een uur eerder worden gestart, zodat alle sporters ’s middags op tijd mee kunnen doen aan het défilé door het centrum van Delden.