De Haverkamp1 en Kuuknhok1 spelen in finale MBC

Na zinderende partijen, die gisteravond werden gespeeld bij Cafe Vennebekken en Toornsmit zijn de finalisten van de Markelose Biljart Competitie bekend. Vrijdag 12 juli strijden de teams De Haverkamp 1 en het Kuuknhok 1 om de hoogste eer tijdens de grote feestelijke finaleavond van de MBC. Deze finale vindt dit jaar plaats bij Grand Café De Kroon en start om 20.00 uur.

Bij Café Vennebekken speelden gisteravond de teams van Elsenerbroek 1, de Vennebekken 2 en Kuuknhok 1 tegen elkaar. Volgens de organisatie waren deze teams aan elkaar gewaagd en bleef het hierdoor spannend tot aan de laatste minuut. Het Kuuknhok 1 won de laatste wedstrijd tegen de Vennebekken. Door dit resultaat eindigde het Kuuknhok 1 met 21 punten op de eerste plaats. De Vennebekke werd 2e met 19 punten en het team van Elsenerbroek 3e met 11 punten.

Mark Vedders en Guus van de Einde maakten beiden een serie van 9. Tim Welmer en Martijn van der Sluis hadden beide 19 beurten nodig om hun partij te winnen. Mark Vedders had het hoogste gemiddelde namelijk 1,57. In de tweede halve finale was de spanning ook te snijden. Bij Toornsmit speelden de teams van de Haverkamp 1 , V.T.H. 1 en de Vennebekken 5 hun halve finale. Ook hier moest de laatste wedstrijd de beslissing brengen. De Haverkamp won van Café de Vennebekken. Hierdoor eindigde De Haverkamp 1 op 21 punten, de Vennebekken werd 2e met 20 punten en V.T.H. eindigde met 15 punten als 3e. Als sterspeler van de avond werd Jos Nijland uitgeroepen. Jos, spelend voor De Haverkamp maakte in 14 beurten 92 caramboles. Ook de hoogste serie 39 en het beste gemiddelde 6,57 was een prooi voor Jos.