Veranderingen in en om de feesttent van Dorpsfeest Markelo

Wie in het laatste volle weekend van augustus de tent van Dorpsfeest Markelo in komt lopen zal direct een andere indeling in de feesttent opmerken. Het podium verhuist van de kopse kant naar de lange zijde evenwijdig aan de Kaasfabriek Markelo. De organisatie geeft aan dat er met deze nieuwe indeling meer samenhang komt tussen het buitenterrein en de tent. Ook voor de optredende artiesten biedt het volgens hen meerdere voordelen. Ook het aangrenzende buitenterrein inclusief de ‘eetstraat’ kent vanaf dit jaar een andere plaats en indeling en verhuist naar de voorzijde van de tent richting de Grotestraat.

Dorpsfeest Markelo geeft aan dat één van de voordelen van een podium op de lange zijde is, dat er op deze manier meer ‘praktische ruimte’ gecreëerd wordt in de tent. Bryan ter Braack, voorzitter van de Tentcommissie: “De geluidsinstallatie verdwijnt uit het midden van de tent en komt aan het plafond achter de bar te hangen. Zo heb je vanuit alle hoeken in de tent goed zicht op het podium. Daarnaast staan de optredende bands/muzikanten veel dichter op het publiek, omdat het podium iets lager is. Zo krijgen zij veel meer interactie met de feestvierders”.

Met het veranderen van de indeling van de tent ondervond de Tentcommissie de nodige uitdagingen op haar pad. Hoewel zij uiteraard enthousiast waren over het complete plan moeten er wel bierleidingen worden verlegd en wordt bijvoorbeeld ook de vrijwilligersruimte verplaatst op het feestterrein van Dorpsfeest Markelo.

“De indeling van het Dorpsfeestterrein is heel gaaf geworden. We verwachten dat de tent intiemer wordt en onderschat ook het buitenterrein niet! Dat wordt een gezellig plein met meer eetgelegenheden dan voorgaande jaren en op gezette tijden komen hier mooie foodtrucks en een grote barbecue te staan. Waar bezoekers eerder staand moesten eten, zorgen we dit jaar voor verrassende zitjes. Dus als je op een gegeven moment zere voeten hebt van al dat gefeest in de tent, kun je languit relaxen op het buitenterrein. Laat je verrassen!”, besluit voorzitter van Dorpsfeest Markelo, Hilko Pruntel.