Fotowedstrijd jonge jeugd Markelo

De jaarlijkse Fokveedag wordt dit jaar op donderdag 25 juli aanstaande weer bij Herberg De Pot georganiseerd. De mooiste koeien maar ook jongvee worden hier gekeurd en kunnen worden bewonderd. In samenwerking met de organisatie van de Fokveedag organiseert Maarkels Landschap ook de Sint Joapiksdag. Deze oogstfeestdag wordt gevierd door middel van kraampjes, stalletjes en allerlei andere activiteiten in en rondom Herberg de Pot.

Speciaal voor de jonge jeugd uit Markelo wordt er een fotowedstrijd georganiseerd, waar de klassen 6, 7 en 8 aan mee kunnen doen. Door middel van deze fotowedstrijd hoopt de organisatie de jeugd te betrekken bij het evenement en daarmee onze cultuurhistorie. Er is voor gekozen de jeugd een foto te laten maken van een mooie boerderij, dit mag natuurlijk ook een detail zijn. De foto’s moeten worden ingeleverd bij museumboerderij Eungs Schöppe in Markelo tot en met dinsdag 23 juli. Lever de foto in op A4 formaat met naam, adres en telefoonnummer, vergeet ook vooral je leeftijd en groep niet. Alle foto’s worden beoordeeld door een jury en de beste foto’s winnen op 25 juli een prijs door middel van een prijsuitreiking welke om 13.00 uur zal starten.