Zondag kerk in de Koele

Het is inmiddels traditie dat de Martinuskerk in de zomer een themadienst organisatie in de openlucht. Aanstaande zondag 14 juli is er vanaf 10.00 uur in de Kösterskoele een themadienst waarbij de Rijssense gospelgroep Promises het project ‘We are the World’ ten gehore zal brengen. Hierbij zal een verhaal worden verteld afgewisseld met liederen die de bezoeker aan het denken zullen zetten.

Gospelkoor Promises zal tijdens de dienst de hindernissen benoemen die het dagelijks leven voorkomen. Ook wordt de vraag gesteld ‘Voor wie zijn wij een naaste?’ met het oog dat we samen de wereld vormen en samen het verschil kunnen maken. Hoe staan we bijvoorbeeld tegenover porlogen, vluchtelingen en vreemdelingen, hoe gaan we daar mee om en komt het ons bekend voor of is het een ‘ver van ons bed show’. Zijn we een helpende hand of draaien we er ons liever voor om?

De themadienst in het openluchttheater wordt traditioneel afgesloten met koffie, thee en arretjescake. Bij slecht weer zal de themadienst verhuizen naar de Martinuskerk en zal dit vooraf via Maarkelsnieuws bekend gemaakt worden.