Leferink en Veldman winnen NK zijspan

Het zijspanduo Tim Leferink en Sam Veldman hebben vanmiddag het NK Zijspannen op de Herikerberg in Markelo op hun naam weten te schrijven. Het duo wist eerder in Oldebroek en Lommel ook de hoogste podiumplek te pakken. In Markelo wisten ze beide manches op hun naam te schrijven. Morgen staat op het circuit de Herikerberg het WK Zijspancross en de ONK Quad Masters op het programma. Motorclub ‘Ons Genoegen’ hoopt morgen veel publiek te mogen verwelkomen.

Het WK Zijspancross op de Herikerberg is de achtste ronde in het kampioenschap dat dit jaar ongekend spannend is. In de top 3 in de WK staand staan momenteel twee Nederlandse combinaties. Etienne Bax en Kaspars Stupelis voeren de lijst aan met de huidige wereldkampioenen Marvin Van Luchene en Ben van de Bogaart op een tweede plaats en Achterhoeker Koen Hermans en Nicolas Musset op een derde plaats. Ook wordt er veel verwacht van de andere Nederlandse teams, waaronder Van Werven – Beunk, Keuben – Rietman (Holten) en de Belgen Dierckens – Bax en Sanders – Kunas. De wedstrijd in Markelo zal ook de terugkeer betekenen voor Julian Veldman uit Kampen op GP niveau, die na een polsblessure zijn comeback zal gaan maken.