Ondernemers op MINI excursie

Ondernemend Markelo heeft vandaag een bezoek gebracht aan autoproducent VDL NedCar in het Limburgse Born. De excursie was een eerste activiteit buiten Markelo van de ondernemersclub nadat deze begin vorig jaar voortkwam uit de Ondernemersvereniging Markelo. Met ongeveer 30 ondernemers werd in Born de productie van onder meer de MINI bekeken. De excursie viel in goede aarde bij de leden, veel vroegen al direct waar ze de volgende keer naar toe zouden gaan. “Ook hebben zich voorafgaand aan de excursie een aantal nieuwe leden aangemeld, die graag mee wilden”, aldus Jeroen Meutstege namens Ondernemend Markelo.

De fabriek in Born werd in 1967 gebouwd door DAF voor haar personenautodivisie. Later werden er auto’s geproduceerd voor Volvo, Mitsubishi en Smart. In 2012 leek het doek te vallen voor de fabriek totdat de VDL Groep het bedrijf overnam. VDL bouwde NedCar in 18 maanden op tot de huidige autofabriek waar sinds 2014 de MINI  in opdracht van BMW wordt geproduceerd. Op het moment van het bezoek van Ondernemend Markelo waren de MINI Cabrio, MINI Countryman en BMW X1 in productie in Born.

Bij terugkomst in Markelo werd de ondernemersbijeenkomst afgesloten met een diner op het terras van De Kroon. Hierna werd er nog volop nagepraat aan tafel en was men het roerend eens dat dit soort bijeenkomsten heel goed passen binnen de nieuwe opzet van de ondernemersclub.