Motorclub klaar voor WK Zijspancross

Foto: Industry Flights

De leden van de club zijn al een aantal maanden druk bezig met de voorbereidingen voor de wedstrijden op 6 en 7 juli op het circuit op de Herikerberg. Niets maar dan ook helemaal niets wordt er dit weekend op terrein van de Markelose motorclub aan het toeval over gelaten. “Echt alles is geregeld en voldoet aan de eisen. Er is niets dat zomaar ergens staat, er is niets dat zomaar gebeurd. Alles is terug te leiden naar een functie of een bepaalde reden en dat heeft weer alles te maken met de 60-pagina’s dikke map waarin het reglement staat voor deze wedstrijd en waar we gewoon aan moeten voldoen”, vertelt voorzitter van Motorclub Ons Genoegen, Eelco Laarman. Op de Herikerberg zijn dit weekend weer grote namen uit de zijspancross te zien, op de valreep werd deze week bekend dat tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen ook zijn opwachting zal maken op het circuit komend weekend.

Foto: Industry Flights

Al twee weken geleden werd het gras rond het circuit gemaaid en de baan gesproeid. Echter in februari 2018 werd de eerste stap gezet in de organisatie van deze wedstrijd door het aanvragen ervan. Trots is de club op de naam Euro Planit. De sponsor die zich tenminste voor een jaar als hoofdsponsor aan de Markelose motorclub heeft verbonden.

“Het programma op beide dagen is afwisselend en zeer de moeite waard. Op zaterdag starten de vrije trainingen al om 9.00 uur en deze worden gevolgd door het NK Zijspancross waar aankomend talent een gooi doet naar de overwinning. Maar ook op zondag hebben we naast het WK Zijspancross een rijk aanvullend programma door de Quad Masters die starten rond 10.45 uur en gevolgd worden door een signs en photography sessie”, vertelt Eelco enthousiast. Tijdens de kwalificatie ronde voor het WK Zijspancross waar 46 equipes starten moet ervoor zorgen dat de 30 sterkste rijders en 2 reserve rijders kunnen starten aan de Grand Prix. Hier wordt in wedstrijd vorm de punten al verdeeld. “Voor het publiek staan er weer mooie namen op de deelnemerslijst en is het randgebeuren zeker zo mooi om te bekijken als de wedstrijden zelf”, geeft Herbert Hoevink aan. 

Motorclub Ons Genoegen probeert elk jaar een grote wedstrijd aan zich te verbinden wat door de leden van jong naar oud gedragen wordt. Eelco: “Met een kleine 300 vrijwilligers die we dit weekend inzetten hebben we de organisatie strak in de hand en laten we weinig aan het toeval over. De voorschriften dwingen ons er toe maar we willen ook niet anders. Als we organiseren doen we het goed en anders niet. In de loop der jaren is een flink aantal dingen makkelijker geworden doordat de club zelf materiaal heeft aangeschaft en niet meer wordt ingeleend. Hier wordt door andere verenigingen ook gebruik van gemaakt waardoor we elkaar over en weer kunnen helpen bij wedstrijden. Het voordeel van eigen materiaal is daarbij ook dat we eerder kunnen starten met bijvoorbeeld het plaatsen hekken en dus het werk kunnen verspreiden.”

Foto: Industry Flights