Groots onthaal Jan Blokzijl bij finish the Ride.

Vandaag was op de Cauberg bij Valkenburg de finish van the Ride. Jan Blokzijl – ook bekend als Jan Chipollini – is deze ultieme uitdaging aangegaan; in 8 dagen met de racefiets van Italie (Stelvio) naar de Cauberg in Zuid Limburg. Deze heroïsche tocht bevat maar liefst 1.300 fietskilometers en ruim 17.000 hoogtemeters. In wielerkringen staat deze tocht als extreem zwaar bekend. Voor Jan was het een zware beproeving, maar voor hem ook ‘the journey of my life’.

De fietsvrienden van de WTC Markelo/Stelvio Groep hadden een bijzondere verrassing voor Jan in petto. Zij hebben hem onaangekondigd opgewacht op de top van de Vaalserberg. Jan viel bijna van verbazing van zijn fiets en was zichtbaar geroerd door deze bijzondere ontmoeting. Met zijn the Ride fietsmaat Bas en de fietsvrienden ging het vervolgens op de fiets richting de Cauberg waar een geweldige ontvangst volgde voor Jan en de andere deelnemers. Dat zorgde voor mooie fotomomenten. Daarbij mocht natuurlijk een foto met de fietsvrienden uit Markelo niet ontbreken. En jawel, ook de Dorpsfeestvlag staat erop.