Parkeren op het Kaasplein

Het Kaasplein moet ruimte bieden om evenementen ad hoc te kunnen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het ijsbaantje op het plein dat nu al twee jaar op zeer korte termijn tot stand is gekomen. Dat waren de geluiden vanuit Markelo voordat de ontwikkeling van het plein van start ging. Daar is op ingespeeld door aan de rand van het plein een enkele rij voertuigen toe te staan om te parkeren. De P-tegels in het plein geven deze plekken inmiddels aan. In het midden is de toegang vrij gehouden om zo het plein te kunnen bereiken. Met de komst van de bloembakken zijn de parkeervakken duidelijker zichtbaar geworden echter nog niet voldoende gezien het parkeerbeeld. De gemeente onderzoekt momenteel wat de mogelijkheden zijn om de beschikbare parkeervakken nog beter op te laten vallen en voorkomen wordt dat in het middengedeelte van het plein geparkeerd wordt.