Willem Greve wint Grote Prijs Outdoor Wierden

De Markelose springruiter Willem Greve heeft gistermiddag de Grote Prijs van Outdoor Wierden weten te winnen met zijn achtjarige merrie Gogo. Over de laatste sprong werd nog even nagepraat. “Ja, die laatste sprong. Ik zag een heel lange afstand en dan moet je daar maar voor gaan. Voor hetzelfde geld had ik die paal in m’n keel hangen”, lacht Greve na afloop. “Ik had sneller moeten zijn van hindernis één naar twee naar drie. Dennis van den Brink deed dat goed, zijn tijd was nog beter maar hij kreeg een fout.”

Het was de eerste Grote Prijs die Greve met Gogo won: “Een heel aparte merrie is het. Met heel veel brand. Ze zit zichzelf weleens in de weg, maar ze zit in de stijgende lijn. Ik ontdekte haar hier in Wierden in de winter toen ze zes jaar was en kocht haar samen met Marc Houtzager en Julia Kayser. Ze heeft al veel gewonnen. Vorig jaar het NK voor zevenjarigen in Ermelo. Ze won de finaleproef voor jonge paarden in Treffen en was vierde in Gross Viegeln.”

De Markelose springruiter had maar twee paarden mee naar Wierden: “M’n hengsten hebben dagelijks dekverplichtingen. Die start ik morgen wel in Haaksbergen. Ik wilde Wierden toch niet overslaan. Het is een heel mooi en leerzaam concours voor de paarden. Super voor ruiters die graag één- en tweesterren niveau willen rijden. Voor ons, professionals, een ideale gelegenheid om jongere paarden ervaring op te laten doen of de betere paarden wat luchtere rondjes te laten lopen wat Doron Kuipers bijvoorbeeld deed. Volgende week zit ik met hem in het team in de landenwedstrijd in Sopot.” Willem Greven werd onlangs door bondscoach Rob Ehrens opgesteld voor de FEI Nations Cupwedstrijd van 13 tot 16 juni in Sopot waar hij van start zal gaan met zijn toppaard Zypria S.