Bij de kinderdagverblijven van Smallsteps werden de peuters afgelopen meegenomen op een zogenaamde ‘Smaaksafari’, waarbij ze op speelse wijze groente ontdekken. In Markelo heeft Papillon ook meegedaan aan deze Smaaksafari en werden de kinderen met activiteiten enthousiast gemaakt voor broccoli. “De kinderen zijn gewend om groente te eten op het kinderdagverblijf. Iedere middag krijgen ze een warme maaltijd met steeds afwisselde groentes. Als ze worden opgehaald aan het einde van de dag, hebben ze al een hele portie op. Want zelfs de grootste groenteweigeraars kunnen de verleiding van de Smaaksafari niet weerstaan. En onze pedagogisch medewerkers zijn inmiddels experts op het gebied van smaakontwikkeling. Zij maken er een succes van,” aldus locatiemanager Jolanda Grimberg van Smallsteps Papillon.
De Smaaksafari is een concept van Smallsteps in samenwerking met haar vaste voedingspartner Madaga om kinderen bepaalde groente te laten ontdekken. Twee weken lang gaan peuters samen met hun vriendjes en de pedagogisch medewerkers elke dag aan de slag met de activiteiten: proeven, knutselen, koken, (voor)lezen, bewegen. Broccoli-verstoppertje motiveert kinderen om toch een hapje te nemen van de rauwe of gestoomde broccoli en het broccoli-koekje of -cakeje. Niets moet, maar zo wordt het aantrekkelijk om mee te doen.