Uitgelicht: Lieché Beauté

Lieke Scholte in ’t Hoff, 27 jaar en eigenaresse van schoonheidssalon Lieché Beauté. Lieke zelf komt oorspronkelijk uit Diepenheim, maar woont ondertussen al heel wat jaren in Markelo. Een passie voor uiterlijke verzorging is er altijd geweest. Ze heeft dan ook een diploma van de opleiding allround schoonheidsspecialiste op zak. Na de opleiding deed ze werkervaring op bij onder andere een parfumerie en salon in Wierden. In het jaar 2015 besloot Lieke haar eigen bedrijf te starten. Lieché Beauté: de naam die is voortgekomen uit een stage in Zuid-Frankrijk.

Naast het bedenken van een salonnaam, moest er ook een huidverzorgingsmerk gekozen worden. Deze had ze al snel gevonden en hier heeft ze dan ook de afgelopen jaren met plezier mee gewerkt. Toch was het na vier jaar tijd voor iets nieuws. Lieke zocht iets dat vooral de huid verbetert.

Toen Lieke bij haar leermeester en schoonheidsspecialiste Els in de stoel lag om zelf een behandeling te ondergaan, werd haar huid verzorgd met het product Hannah Skincare. Na de behandeling merkte ze gelijk huidverbetering op en daardoor was ze ook direct verkocht. Lieke wist, dit moest ook het huidverzorgingsmerk worden in haar salon. Hannah Skincare is een merk dat staat voor het coachen van de huid door het op een effectieve manier te kunnen reinigen en verzorgen. Daarnaast is er geen sprake meer van een schoonheidsspecialist, maar een huidcoach. Hannah kenmerkt zich dan ook door een persoonlijke manier van huidverbetering, waarbij jij als mens helemaal centraal staat. ‘’Bij Hannah werken ze gewoon heel goed op de doorbloeding. Je kunt dit ook zien aan de huid na een behandeling. Je komt er niet met een glansje vanaf, maar met een goed doorbloede huid, zoals het hoort’’, aldus Lieke.

Iedere behandeling begint met een huidmeting waarbij er gekeken wordt naar het vochtgehalte, vetgehalte en de pH-waarde van de huid. Aan de hand daarvan wordt er een behandelplan opgesteld met de producten die passen bij de huid. Het apparaat dat hiervoor wordt gebruikt is de Hannah Skin Analyzer. Lieke gebruikt de werkwijze die door Hannah is voorgeschreven, omdat ze het belangrijk vindt om ook als huidcoach gezien te worden. ‘’In de zomer is je huid anders dan in de winter. De behandeling wordt steeds aangepast op de conditie van je huid. Dat vind ik één van de grote voordelen van Hannah.’’

Speciaal ter introductie van Hannah Skincare is iedereen op vrijdag 7 juni welkom om tussen 18.30 en 20.30 uur binnen te lopen in de salon van Lieke, aan de Prinses Irenestraat 9 in gebouw ‘n Veernhof. Er zal een vertegenwoordiger van het merk aanwezig zijn en er zullen gratis huidmetingen worden gedaan. Daarnaast zal Lieke zelf een demonstratie van een behandeling laten zien. De avond staat in het teken van gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje, waarbij er kennis gemaakt kan worden met het product én Lieché Beauté.