Ouderwets vakmanschap op nieuwe locatie

Jan Schuurman, de vader van Markeloër Eddy Schuurman startte 70 jaar geleden met het ambacht schoenmakerij in een schuur naast zijn woning in Borculo. Het bedrijf groeide naar het hedendaagse Schuurman Schoenen. Jan Schuurman had een speciaal naambordje op zijn schuurtje hangen. Eddy Schuurman schroefde vanavond tijdens een speciaal moment aan de vooravond van de opening van Schuurman Service Markelo, datzelfde bordje aan de gevel van de nieuwe bedrijfsruimte aan de Voordesdijk 1 in Markelo. “Het nostalgische bordje is dus van mijn vader en ter nagedachtenis aan hem vond ik het een mooi gebaar om dit bordje, hier op de nieuwe locatie aan de gevel te schroeven. We hebben tenslotte beiden gekozen voor hetzelfde ambacht schoenmakerij waarbij de deskundigheid van het ambacht zowel bij mijn vader als ook nu bij mij hoog aangeschreven staat”, vertelt Eddy Schuurman. Met de huidige technologie rondom de autosleutelservice staat Eddy Schuurman hoog aangeschreven en laat hij zien naast het uitoefenen van het ouderwetse ambacht ook zeker mee te gaan in de moderne tijd. “De combinatie van het ambacht schoenmakerij met alle aanverwante artikelen en de (auto)sleutelservice gaan we op de vertrouwde manier vanaf morgen voortzetten aan de Voordesdijk 1 in Markelo”,vertelt Eddy enthousiast.

Na een week van inpakken, verhuizen en weer uitpakken is Schuurman Service Markelo vanaf morgen, dinsdag 21 mei geopend aan de Voordesdijk 1 in Markelo. Net aan de rand van de Markelo gaan Eddy en Yvonne Schuurman wonen en werken combineren. Dit pand heeft veel parkeergelegenheid rondom het pand. De werkruimte in de werkplaats is functioneel ingericht en ruim van opzet. Met een flink aantal genodigden werd vanavond alvast getoost op de nieuwe locatie van Schuurman Service Markelo aan de Voordesdijk.