Gelijkspel voor Sportclub Markelo

Onder heerlijke weersomstandigheden werd er vanmiddag om 14.00 uur afgetrapt aan de Endemansdijk. Direct vanaf de aftrap was het al spektakel. René Kuijpers werd vanaf de aftrap weggestuurd, maar in het strafschopgebied neergehaald. Ton Jansen wist vervolgens de strafschop feilloos binnen te schieten, waardoor de thuisploeg al na één minuut spelen op voorsprong stond. Het goede begin zette Markelo door en men wist voldoende mogelijkheden te creëren om de score verder uit te bouwen. Kort voor rust was het Nieuw Heeten dat uit het niets op gelijke hoogte kwam. Vanuit een hoekschop kopten de gasten de 1-1 tegen de touwen. In de tweede helft creëerde Markelo weer een handvol kansen maar de keeper van Nieuw Heeten wist met een aantal fraaie reddingen zijn ploeg in de wedstrijd te houden. In de 88e minuut had Markelo geluk dat het niet met een nederlaag van het veld ging. Keeper Henri Vruwink wist in een een-op-een duel te redden. Zo speelt Markelo met 1-1 gelijk tegen Nieuw Heeten, een wedstrijd waar voor de thuisploeg meer in had gezeten. Volgende week spelen de zwart-witten hun laatste competitiewedstrijd uit bij Raalte.