Inloopavond onbeveiligde spoorwegovergangen

Op maandag 27 mei is er een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis over onbeveiligde spoorwegovergangen. Aanleiding hiervoor zijn een aantal ernstige ongelukken in Nederland op deze spoorwegovergangen. Hierop hebben ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat besloten, om deze niet spoorwegovergangen aan te pakken. In gemeente Hof van Twente zijn 12 van deze overgangen waarvan er zich 2 in Markelo bevinden. ProRail en gemeente informatie tijdens de inloopbijeenkomst inwoners over mogelijke oplossingen om de beveiliging van de overgangen te verbeteren en haalt ook graag suggesties en ideeën op van omwonenden rondom de beveiliging van deze overgangen.

Deze spoorwegovergangen kunnen veiliger worden gemaakt door bijvoorbeeld het aanleggen van een tunnel of trap te maken voor langzaam verkeer. Ook kan er een parallelweg worden aangelegd wanneer en zich in de buurt een wel beveiligde overgang bevind maar ook kunnen er bomen, bellen en lampen worden geplaatst. In uiterste gevallen zal er een overgang worden gesloten. Daarvoor is de gemeente samen met ProRail en onderzoek gestart om per overgang te bekijken welke passende oplossing hiervoor gevonden kan worden.

De gemeente en ProRail willen graag een beter beeld krijgen van de betreffende overgangen en zo betere keuzes kunnen maken in de keuze voor het beveiligen van deze overgangen. In Markelo worden de twee overgangen ook actief gebruikt door mountainbikers, voor deze groep zou sluiting van een van de overgangen betekenen dat een groot stuk route niet meer gereden kan worden. Hier zal dan samen naar gekeken kunnen worden, ook vragen en nadere uitleg de plannen en hoe deze uitgevoerd gaan worden worden hier verder toegelicht.

De inloopbijeenkomst is 27 mei tussen 17.00 en 19.30 uur in de hal van het gemeentehuis in Goor. Meer informatie over deze inloopbijeenkomst is te vinden op de website van de gemeente.