Foutje: Kunststichting nog geen 30 jaar

Het duurde niet lang of de Kunststichting Markelo attendeerde onze redactie op een storende fout in de berichtgeving over de expositie die vanaf volgend weekend in Het Beaufort is te zien. In de uitnodiging die wij vanuit Het Beaufort hebben ontvangen stond namelijk dat de expositie werd gehouden ter ere van het 30 jarig bestaan van de stichting. Gezien de overtuigende tekst met uitleg over de ontstaansgeschiedenis van de stichting heeft onze redactie dit voor waarheid aangenomen. Echter blijkt de Kunststichting Markelo pas op 17 februari 1993 ten zijn opgericht en vierde het vorig jaar haar 25 jarig jubileum. De huidige en voormalige bestuursleden van de Kunststichting Markelo exposeren overigens wel vanaf 25 mei met werken in Het Beaufort.

Wat ook klopt aan de berichtgeving is dat Harry Knuiman betrokken was bij de totstandkoming. Aan zijn keukentafel is het begonnen met en plan om een culturele bijdrage te leveren aan de toenmalige gemeente Markelo. Samen met Wim Kwakernaak, Berthold Freeve en Timo Maatman werd in 1993 de Kunststichting Markelo opgericht. De eerste expositie was in het oude gemeentehuis, dat nu Het Beaufort is en waar ook dit jaar een expositie van de Kunststichting Markelo te zien zal zijn.

De expositie in Het Beaufort wordt zaterdag 25 mei om 16.00 uur geopend. Vervolgens is de expositie 1 en 22 juni, 6 en 20 juli en 3 en 17 augustus en tijdens openingsuren van Het Beaufort te bekijken.