De Spieker viert 10 jarig bestaan

Het is geen cliché, maar waarheid. De tien jaar dat Robert Spijker met Cafetaria en IJssalon De Spieker aan de Grotestraat in Markelo gevestigd is zijn voorbij gevlogen. Zichtbaar geniet hij wanneer hij hoort dat vaste klanten voor zijn huisgemaakte producten omrijden. Dat is juist waar hij zich in wil onderscheiden. Robert: “Niets is lekkerder dan een gehaktbal uit eigen keuken, daar kan geen leverancier tegen op”. Het betekent wel dat Robert heel wat uren wegtikt in zijn keuken. We maken een groot aantal producten zelf en ook alle schepijs maak ik zelf. Dat zijn 24 smaken die elke week onder strakke hygiëne eisen en volgens onze eigen vaste receptuur worden bereid”, vertelt Robert.
Het tien-jarig bestaan wil Robert niet zomaar voorbij laten gaan. Het weekend van 24 tot en met 26 mei is daarom feestweekend bij Cafetaria en IJssalon De Spieker. Naast leuke 1 euro aanbiedingen wordt voor de kinderen een kleurplatenwedstrijd georganiseerd waarbij ere-toegangskaartjes zijn te winnen voor pretpark de Julianatoren in Apeldoorn.

Twee jaar geleden heeft hij met het Spiekertje aan de achterzijde van het pand een belangrijke uitbreiding gedaan met het oog op de toekomst van het Kaasplein en de ontwikkelingen van Kaasfabriek Markelo. “Helaas zit daar nog steeds niet veel schot in en moeten we daar blijkbaar nog geduld opbrengen”. Robert hoopt ondanks dat het plein straks nog meer een centrumfunctie gaat krijgen en door de invulling van nieuwe ondernemers in de fabriek er meer reuring ontstaat in Markelo. Zelf is hij erg actief als het gaat om organiseren en doe je niet gauw tevergeefs een beroep op hem. “We moeten evenementen blijven organiseren om ons dorp levend te houden en toeristen maar ook de Markeloërs naar Markelo te trekken. Gelukkig hebben we nu weer een leuke groep, die daar met veel enthousiasme aan probeert te werken”.