Steenuilenkast bij Brookschole

Op de Brookschole werd deze week het educatieprogramma biodiversiteit dat de Groene Loper Hof van Twente ontwikkelde samen met Hofpower en Hofvogels afgesloten. Op het schoolplein werd met het plaatsen van een steenuilenkast een blijvende herinnering aan dit programma achtergelaten. De kast werd door Tonnie Blanken van Hofvogels zorgvuldig aan een boom bij de school vastgemaakt waarbij de vliegopening op het noordoosten werd gericht. Mocht de kast bewoond gaan worden krijgen de leerlingen van de Brookscholen een webcam om de steenuilen te volgen.

Voordat de kast werd geplaatst konden de groep 1 en 2 luisteren naar een verhaal oer het ‘bezige bijtje’ dat werd verteld door Ina van de Riet van de Groene Loper Hof van Twente. Aansluitend mochten ze dansen op muziek van Vivaldi met doeken die vleugels worden en bloemen om het belang van bijen te verkennen. Groep 3 en 4 kreeg eerst een verhaal over honingbijen en solitaire bijen verteld door Carlien Oldenkamp van een imkervereniging uit Oldenzaal. Marianne Hutten van Hofpower maakte samen met de kinderen vervolgens zaaibommetjes van kleipoeder, bloemzaden en zand. De bommetjes kunnen de kinderen in de tuin of in de natuur gooien waarbij er mooie bloemen uitkomen dat weer goed is voor bijen en vlinders.

In de bovenbouw kreeg een verhaal over steenuilen te horen van Jetty Dorrestein. Ze kregen te horen dat er zonder biodiversiteit geen steenuilen zijn. Na deze lezing timmerde Tonnie Blanken samen met 4 kinderen de steenuilenkast in elkaar die later werd opgehangen.

Ook volgend jaar is er in april weer een educatief programma dat via Hofpower aan de basisscholen in Hof van Twente zal worden aangeboden.