Bijna 3.700 euro voor MLDS

In de collecteweek voor de Maag Lever Darm Stichting is in Markelo vorige week 3.666,98 euro opgehaald, bijna 10% meer dan tijdens de collecteweek in 2018. Het geld dat is opgehaald in de collecteweek wordt door de Maag Lever Darm Stichting gebruikt voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar darmrt waar mensen in Nederland aan overlijden.

Voor de collecteweek van volgend jaar, die plaatsvindt van 15 tot en met 20 juni 2020 is de organisatie op zoek naar een aantal nieuwe collectanten. “Er is dit jaar in een paar straten nog niet gecollecteerd omdat er niet voldoende collectanten waren”, aldus plaatselijk organisator Gerda Bussink. Nieuwe collectanten kunnen zich bij haar aanmelden via 06 53 37 01 86. Mensen die geen collectant hebben gezien kunnen ook via de website van de Maag Lever Darm Stichting een donatie doen.