Kunst Stichting Markelo 30 jaar

Zaterdag 25 mei aanstaande zijn in Het Beaufort in Markelo kunstwerken te zien van huidige en voormalige bestuursleden van de Kunst Stichting Markelo. De stichting is in 1989 opgezet door onder andere voormalig wethouder Harry Knuiman die graag een culturele bijdrage wilde leveren aan de activiteiten in Markelo. De stichting bestaat nu 30 jaar en daarom is er gekozen voor een tentoonstelling met allerlei verschillende werken.

Het meest bekende werk van de Kunst Stichting Markelo is toch wel de kunstfietsroute welke jaarlijks veel bezoekers trekt. Hiervoor wordt telkens een nieuw thema bedacht en bijzonder hier aan is dat er ook werken van professionele kunstenaars te zien zijn. Aangezien het hier namelijk om een educatieve bijdrage gaat wordt er veelal gebruik gemaakt van samenwerkingen met scholen en amateurkunstenaars. De stichting organiseert niet alleen de kunstfietsroute maar ook een etalageroute, lessen van kunstenaars in de klas en verzorgde ook lezingen over bijvoorbeeld Rembrandt. Diverse kunstenaars kregen dan ook al een expositiemogelijkheid in het gemeentehuis Het Beaufort. De Expositie over het 30 jarige bestaan van de stichting is te zien op 1 en 22 juni, 6 en 20 juli en 3 en 17 augustus. Natuurlijk kun je er ook gewoon terecht wanneer Het Beaufort geopend is.