Jeugd kijkt binnen bij ruim 30 bedrijven

Ruim 30 bedrijven en organisaties in Markelo werkten vandaag mee aan de Roefeldag van de Stichting Jeugd Aktiviteiten Markelo. Kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen konden vandaag bij deze bedrijven een blik achter de schermen werpen en ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo maakt de jeugd kennis met allerlei verschillende beroepen en vrijwilligerswerkzaamheden. Vandaag mochten er bijvoorbeeld letters worden bedrukt op glazen en werden er etui’s gemaakt, ook kon men letterlijk een kijkje in de keuken nemen bij diverse horeca.

De vele blije gezichten en enthousiaste verhalen van de jeugd maakt ook deze editie weer tot een groot succes volgens de organisatie. “Met de inzet van de bedrijven maar ook zeker de enorme hoeveelheid vrijwilligers die belangeloos op welke manier dan ook zich inzetten kunnen dit soort dagen georganiseerd worden en met succes,” aldus de Stichting Jeugd Aktiviteiten Markelo.