Groep 8 Elserike naar Engeland

In het kader van de ‘Global Enterprise Challenge’ brengen leerlingen van groep 8 van Openbare Daltonschool Elserike vanaf vandaag tot en met vrijdag een bezoek aan Engeland. De Global Enterprise Challenge is een ondernemersproject waarbij leerlingen wereldwijd een eigen bedrijfje proberen op te zetten. Elserike heeft dit samen opgezet met de Broadclyst Community Primary School uit Broadclyst, een dorpje nabij Exeter in het zuidwesten van Engeland. De beiden scholen onderhouden sinds 2007 contact met elkaar. Deze week gaan ze op een landgoed middenin Dartmoor samen met elkaar survivallen.

Zo gaan de leerlingen van Elserike morgen en overmorgen samen met de leerlingen uit Broadclyst onder andere klimmen, abseilen en mountainbiken. Op vrijdag – voordat ze weer op het vliegtuig richting Nederland stappen – zullen ze nog een bezoek gaan brengen aan de school in Broadclyst.

In het kader van de Global Enterprise Challenge hebben de leerlingen van groep 8 afgelopen donderdag hun laatste verkoopmoment gehad. Acht bedrijfjes hebben het project met groot succes afgesloten op de weekmarkt in Markelo waar tussen 10.00 en 10.30 uur geprobeerd werd de laatste producten aan de man te brengen. Elk bedrijf heeft op school al een voorverkoop georganiseerd en het lijkt erop dat ze stuk voor stuk een flinke winst hebben kunnen maken. Dit is echter niet het belangrijkste van dit project. De leerlingen hebben heel veel geleerd over alle facetten van het ondernemerschap en hebben geleerd hoe het is om intensief samen te werken met je zakenpartners.