SC Markelo legt ABS over de knie

Net zoals de uitwedstrijd in Bathmen eerder dit seizoen was vandaag het spelbeeld exact hetzelfde. ABS was de ploeg die het eerste kwartier de bal had en opzoek ging naar de openingstreffer. De thuisploeg stond georganiseerd en gaven geen kansen weg. Na 20 minuten spelen kwam Markelo voor het eerst voor de goal van ABS en dat was direct raak. Een goede voorzet van Mickey Slotman werd perfect binnen gekopt door René Kuijpers. De bezoekers uit Bathmen gingen vervolgens nog nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker, maar zagen een schot via de binnenkant van de paal het doel uitgaan. Na de 1-0 ruststand kwam de ploeg van trainer Rutger Kats goed de kleedkamers uit. In de 48e minuut gaf Martijn Rensen een perfect afgemeten vrije trap die Sam Schreurs beheerst wist binnen te schieten. Een kwartier later was het weer Martijn Rensen die vanuit een vrije trap de bal strak voorgaf op het hoofd van Mickey Slotman, hij zette daarmee de 3-0 op het scorebord. In het restant van de wedstrijd deed ABS er alles aan om nog een slot offensief te creëren maar de grootste kansen waren nog voor de thuisploeg, maar gescoord werd er niet meer. Een belangrijke zege voor de zwart-witten, die volgende week zondag hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen spelen tegen Nieuw-Heeten.