Diamanten bruidspaar Smit-Knopers

Riek (86) en Hendrik (84) Smit-Knopers vierden op 9 mei 2019 hun diamanten huwelijksjubileum. Burgemeester Ellen Nauta bracht het diamanten bruidspaar gistermiddag een bezoek in hun boerderij aan de Winterkamperweg in Markelo om hen met dit bijzonder jubileum namens de gemeente Hof van Twente te feliciteren. Zowel Riek als Hendrik zijn geboren en getogen in Markelo. Riek woonde vlakbij de TV-toren. Beiden hebben ze nooit Markelo verlaten. Nadat ze elkaar leerden kennen bij de Zon in Goor, trouwden ze en namen hun intrek op de boerderij bij Hendrik’s ouders.Hendrik is van beroep altijd slager geweest, Riek heeft thuis moeten helpen met onder andere de koeien, kippen, paarden en varkens. Ze hadden op de boerderij vleeskoeien, de zogenaamde Blonde Aquitainers. Deze liepen met de kalfjes in de wei. Riek en Hendrik runnen samen het huishouden, Riek voornamelijk binnen en Hendrik en hun zoon Gerrit doen alles wat er buiten moet gebeuren. 

Riek en Hendrik hebben twee kinderen. Aan de voorkant van het ouderlijk huis woont hun zoon Gerrit en hun dochter en kleinzoon wonen in Zwiep. Riek weet dat ze thuishulp kan krijgen, maar daar wil ze niks van weten. Ze zijn allebei nog goed ter been en bij de tijd. Ze willen ook zo lang mogelijk op de boerderij blijven wonen, een appartement lijkt ze niks. Hendrik houdt van fietsen en jagen, terwijl Riek graag mag lezen. Ook volgt ze al jaren Goede Tijden Slechte Tijden, en als ze dat aan het kijken is, vindt ze fijn dat er even niemand doorheen kletst.

De gezondheid van Hendrik laat de laatste jaren te wensen over maar ondanks dat, laat hij zich niet uit het veld slaan en lacht vrolijk mee om de dingen die worden verteld in het bijzijn van burgemeester Ellen Nauta. Zichtbaar geniet het bruidspaar van deze feestelijke dag.

Foto’s Hofweekblad – Marlies Schoonhoven