Berend Jan Bussink blijft bij Waterschap

Als het aan de informateur Luciën van Riswijk ligt, krijgt het waterschapsbestuur van het waterschap Rijn & IJssel een coalitie van CDA, Water Natuurlijk, VVD en een vertegenwoordiger vanuit de landbouwsector. Hiermee houdt het waterschap Rijn & IJssel zeer waarschijnlijk een bekend gezicht. In het waterschapskantoor in Doetinchem werden afgelopen week de resultaten van de eerste coalitiebesprekingen gepresenteerd. Frank Wissink is benoemd tot formateur en heeft aangegeven voor een breed gedragen akkoord gaan dat hij op dinsdag 7 mei tijdens de eerste vergadering van het algemeen bestuur wil presenteren. Het college van dijkgraaf en heemraden vormen het dagelijks bestuur van het waterschap Rijn & IJssel. Zij maken onderdeel uit van het algemeen bestuur, waaronder ook Markeloër Berend Jan Bussink die sinds 2015 namens de VVD aangewezen is als heemraad. Zij zullen naar verwachting ook de komende vier jaar het waterschap besturen.