Wel optocht maar fakkels gedoofd

Het besluit van de gemeente om de paasvuren in Hof van Twente onder verscherpte veiligheidsmaatregelen plaats te laten vinden heeft tot gevolg dat er gisteravond een extra overleg heeft plaats gevonden binnen de organisatie van de Maarkelse Boakebouwers. Waar gisteren nog werd aangegeven dat de fakkeloptocht helemaal niet doorging heeft de organisatie nu besloten om de fakkeloptocht met gedoofde fakkels alsnog door te laten gaan. Dit betekent dat om 20.30 uur de optocht start vanaf het Kaasplein in Markelo om onder begeleiding van de muziekvereniging De Fanfare richting de boake te lopen. Alle fakkeldragers kunnen zich vervolgens rond de boake opstellen waar de organisatie zorgt dat de gedoofde fakkels ter plaatse aangestoken worden. Nadat iedereen een reep Mars heeft gekregen wordt geheel volgens traditie gezamenlijk de boake aangestoken op aanwijzingen van de organisatie. “We hebben voor deze oplossing gekozen met de verscherpte veiligheidsmaatregelen die ons door de gemeente zijn opgelegd als leidraad en denken hiermee op een passende manier om te zijn gegaan”, aldus Edwin Potman voorzitter van het bestuur van de Maarkelse Boake.