Nieuwe magnolia geplant voor Vrouwen van Nu

In het plantsoen op de hoek van de Tolweg/Rijssenseweg is op de verjaardag van de Vrouwen van Nu afdeling Markelo een nieuwe magnolia geplant. De boom die er stond werd in 2011 werd aangeboden ter gelegenheid van het 65 jarig jubileum van de VVN door gemeente Hof van Twente maar bleek geen lang leven beschoren. De gemeente heeft daarom besloten om op deze plek een magnolia te planten. Dit keer geen boom maar een magnoliastruik. 

Deze werd vakkundig geplant door medewerkers van  Gildebor met hulp van het bestuur van de Vrouwen van Nu, en onder toeziend oog van gemeenteambtenaren.  Ook het schildje dat was verdwenen werd opnieuw gemaakt en dit keer bevestigd op een grote zwerfkei. Vrouwen van Nu is erg blij dat de gemeente ervoor heeft gezorgd dat het gedenkteken van haar 65-jarig bestaan in ere is hersteld.