Donderdag besluit paasvuren

Door de droogte in de natuur, in combinatie met warmte en harde wind is er een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een eventuele natuurbrand. Brandweer Twente heeft sinds vanmorgen Fase 2 ‘extra alert’ afgekondigd. “Wees met elkaar extra alert en meld brand snel via 112”, geeft de brandweer aan. “Deze maatregel heeft gevolgen voor de stookontheffing en mogelijk ook voor de paasvuren in gemeente Hof van Twente”, geeft een woordvoerder aan. Aankomende donderdag neemt de gemeente een definitief besluit over het wel of niet doorgaan van de paasvuren.

Paasvuren
In Hof van Twente staan maar liefst 20 paasvuren op de planning. “Uiteraard zouden we het liefst willen dat die gewoon door kunnen gaan, zowel voor de vrijwilligers als voor de bezoekers. Met de huidige droogte en weersverwachtingen is de kans echter groot dat de paasvuren in Hof van Twente niet aangestoken kunnen worden. Het is nu nog te vroeg om uitsluitsel te geven”, aldus de gemeente. De gemeente neemt donderdagmiddag het besluit over het wel of niet doorgaan van de paasvuren. Evenementen rondom de paasvuren kunnen wel gewoon doorgaan.

Let op: als donderdag blijkt dat de paasvuren wel aangestoken mogen worden, dan geldt sowieso voor elk paasvuur in Hof van Twente een maximale grootte van 500 kuub en een maximale hoogte van 5 meter. De bouwers kunnen zelf bepalen of zij het paasvuur vóór het besluit van donderdag wel of niet verder willen opbouwen. Hen wordt in elk geval gevraagd om te zorgen dat het materiaal veilig ligt. Wij laten donderdagmiddag weten of de paasvuren in Hof van Twente wel of niet mogen worden aangestoken.

Stookontheffingen
Bij fase 2 vervallen alle verleende stookontheffingen. Dat betekent dat u geen gebruik mag maken van verleende stookontheffingen.