Geslaagd motorcrossweekend

Foto’s met dank aan Bert Steen

Dit weekend werd op de Herikerberg een Uitwisselings- en Classic Motorcross verreden. Op zaterdag waren de rijders van de omliggende clubs aan de beurt en was er ook Markelo’s succes. Hennie Geerdink, lid van de Markelose Motorclub ‘Ons Genoegen’ wist een derde plek op te eisen in de 45+ klasse. Onder zonnige weersomstandigheden werden vandaag in diverse klassen wedstrijden verreden met classic crossmotoren op het circuit van de Herikerberg. “De nodige toeschouwers in combinatie met prachtige wedstrijden zorgden voor een gezellige en gemoedelijke sfeer op ons clubterrein”, aldus Herman Bronsvoort. Onder de 225 deelnemers stonden vandaag opnieuw een aantal Markeloërs op de deelnemerslijst. Daar waar vader Gerrit Schreurs niet verder kwam dan een 15e plek en een keer uitviel zorgde zoon Jurgen Schreurs voor bloemen in huis. Jurgen reed vanmiddag twee keer naar de overwinning en mocht voor de huldiging op de hoogste tree plaatsnemen.

De wedstrijd is zonder noemenswaardige zaken verlopen en de organisatie kijkt dan ook tevreden terug op een geslaagd weekend. Op 6 en 7 juli staat de Markelose Motorclub garant voor nog meer spektakel want dan wordt de Grand Prix Zijspan op het Markelose circuit verreden.