Zon en sneeuw bij Noabertocht

De 2e editie van de Markelose Noabertocht voor MTB liefhebbers verliep vanmiddag in wisselende weersomstandigheden. Daar waar vijf deelnemersgroepen na de ontvangst met koffie en thee bij Herberg de Pot vertrokken onder zonnige omstandigheden veranderde dat ineens in een hagel en sneeuwbuitje onderweg. Het deed geen afbreuk aan het enthousiasme waarmee de groepen verdeeld in beginner tot ervaren fietsgroepen eerder vertrokken. In zowel de route van 25 als ook in  de tocht van 40 kilometer waren twee stops ingericht waar aandacht werd geschonken aan de innerlijke mens.

“De tocht was erg mooi en was goed opgebouwd in verschillende fases zoals hard fietsen, klimmen en behendigheid”, gaven meerdere deelnemers aan. De route verliep voor een deel over bestaande mtb routes maar ook wist de organisatie deze Noabertocht bijzonder te maken door met toestemming over meerdere delen particuliere grond te rijden. Het eindpunt was voor de deelnemers tot het laatst toe geheim gehouden. Groot was dan ook de verrassing toen zij vanmiddag het terrein van de Markelose Motorclub ‘Ons Genoegen’ opreden. Onder opzwepende muziek namen alle deelnemers achter de starthekken plaats en bij het vallen van het startschot eindigde de 2e editie van deze Noabertocht met een wedstrijdje over het hoofdterrein van het motorterrein waar een half uur daarvoor nog wedstrijden werden verreden.

Mtb team PT Markelo heeft de taak van de huidige organisatie geaccepteerd en tekent voor de organisatie van de 3e Noabertocht in 2020. In de VIP tent op het motorsportterrein was het nog lang gezellig én warm. Morgen staan er wederom wedstrijden gepland op het terrein van de motorclub wanneer de Vintage Motorcross wedstrijden worden verreden vanaf 9.30 uur.